Мања слова Већа слова РСС

Секретаријат за развојне пројекте

СРП

Секретаријат за развојне пројекте


Секретаријат за развојне пројекте


мод 

 

 

 Срп
>

Потписан уговор са трећим агентом за посредовање

Датум објаве: 03.06.2019 13:27 | Аутор: Секретаријат за развојне пројекте

Испис Штампај страницу


Секретаријат за развојне пројекте је Одлуком Владе Црне Горе о критеријумима, начину и поступку избора лица које може стећи црногорско држављанство пријемом ради реализације посебног програма улагања од посебног значаја за привредни и економски интерес Црне Горе („Службени лист Црне Горе“, број 79/18) одређен као надлежни орган за спровођење Развојног програма пријема у црногорско држављанство ради инвестиција.

Сходно наведеној Одлуци, Секретаријат за развојне пројекте објавио је 3. јануара 2019. године Јавни позив за избор агената за посредовање. На Јавни позив је пристигла 21 благовремена и једна неблаговремена пријава.

Након оцјене исправности пријава, Секретаријат је 13. марта 2019. године, донио Одлуку да су пријаве сљедећих подносиоца пријава оцијењене исправним:

„АРТОН ГРОУП“ ГмбХ Аустрија

„ХЕНЛЕY & ПАРТНЕРС ГОВЕРНМЕНТ СЕРВИЦЕС“ ЛТД Јерсеy

„АПЕX ЦАПИТАЛ ПАРТНЕРС“ ДОО Подгорица

Секретаријат је сходно Одлуци припремио Предлоге уговора о пружању услуга Агента за посредовање у реализацији посебног програма улагања од посебног значаја за привредни и економски интерес Црне Горе, које је Влада Црне Горе прихватила и овластила  Дејана Медојевића, секретара Секретаријата за развојне пројекте, да, у име Владе, потпише уговоре.

Секретаријат за развојне пројекте

Уговор са АПЕX ЦАПИТАЛ ПАРТНЕРС“ ДОО Подгорица потписан је данас, док је са „АРТОН ГРОУП“ ГмбХ Аустрија и „ХЕНЛЕY & ПАРТНЕРС ГОВЕРНМЕНТ СЕРВИЦЕС“ ЛТД Јерсеy, потписан прошле седмице. 

Потписивањем уговора стварају се предуслови за издавање лиценци, односно изабрани агенти имају обавезу да уплате у корист буџета Црне Горе годишњу накнаду у износу од 50.000,00 ЕУР,  након чега им се уручује лиценца, и само као лиценцирани агенти могу обављати своју дјелатност у оквиру овог програма.