Manja slova Veća slova RSS

Sekretarijat za razvojne projekte

SRP

Sekretarijat za razvojne projekte

            Sekretarijat za razvojne projekte

Sekretarijat za razvojne projekte

            

Metodologija za izbor i prioritizaciju

infrastrukturnih projekata

Sekretarijat za razvojne projekte

Sekretarijat za razvojne projekte


mod

 Srp
>

Predstavnici Sekretarijata za razvojne projekte u okviru kontrole zaposlenosti i investicija predviđenih investicionim projektom obišli kompaniju „Pelengić trade“ d.o.o.

Predstavnici Sekretarijata za razvojne projekte u okviru kontrole zaposlenosti i investicija predviđenih investicionim projektom obišli kompaniju „Pelengić trade“  d.o.o.
Datum objave: 04.12.2018 14:52 | Autor: Sekretarijat za razvojne projekte

Ispis Štampaj stranicu


Dejan Medojević, sekretar Sekretarijata, Željko Vidaković pomoćnik sekretara i službenici Odsjeka za pripremu, analizu i monitoring investicionih ugovora, Ivan Čolević i Marko Bajagić, su u ponedjeljak 3. decembra, posjetili kompaniju „Pelengić trade“ d.o.o. Bijelo Polje u okviru kontrole zaposlenosti i investicija predviđenih investicionim projektom.

Sekretarijat za razvojne projekte Sekretarijat za razvojne projekte

 

Naime, kompanija „Pelengić trade“ d.o.o. Bijelo Polje je sa Vladom Crne Gore, u januaru 2016. godine, zaključila Ugovor o korišćenju sredstava za podsticanje direktne investicije, kojim se predmetna kompanija obavezala da će u roku od dvije godine investirati 1.257.612,21 eura i zaposliti 33 lica na neodređeno vrijeme, a u vezi sa realizacijom investicionog projekta „Izgradnja i opremanje pilane na Žabljaku“. 

 

 

 

U međuvremenu, navedena kompanija je u septembru 2018. godine realizovala predmetni projekat, u čiju realizaciju je uložen iznos od 1.297.600,12 eura, čime je ukupno investiciono ulaganje premašilo predviđeno Ugovorom za preko 39.987 eura, a zahvaljujući realizaciji projekta na neodređeno vrijeme zaposleno je 36 lica.

Sekretarijat za razvojne projekte Sekretarijat za razvojne projekte

 

Imajući u vidu da je kompanija „Pelengić trade“ d.o.o. realizovala svoje ugovorne obaveze Sekretarijat za razvojne projekte je predmetnoj kompaniji u prethodnom periodu isplatio dodijeljena sredstva na osnovu zaključenog ugovora, u ukupnom iznosu od 132.000,00 eura, pri čemu je preostala obaveza navedene kompanije da tokom perioda garantovanog ulaganja i zaposlenosti, koji obuhvata najmanje tri godine od dana realizacije investicionog projekta, zadrži vrijednost opravdanih troškova ulaganja u investicioni projekat i broj novozaposlenih lica.

 

 

Na održanom sastanku s menadžmentom kompanije „Pelengić trade“ d.o.o., kojeg su predstavljali gospodin Goran Radović i gospođa Nataša Božović, predstavnicima Sekretarijata je dostavljena dokumentacija u cilju kontrole zaposlenosti i predviđenih investicija. Takođe, predstavnici domaćina su predstavili proizvodne kapacitete fabrike u Bijelom Polju kao i buduće planove kompanije u vezi sa plasmanom proizvoda na strana tržišta.