Manja slova Veća slova RSS

Sekretarijat za razvojne projekte

SRP

 

 

Sekretarijat za razvojne projekte

 

            Sekretarijat za razvojne projekte

Sekretarijat za razvojne projekte


              Sekretarijat za razvojne projekte

Sekretarijat za razvojne projekte


mod 

 

 

 Srp
>

Predstavnici Sekretarijata za razvojne projekte u okviru kontrole zaposlenosti i investicija predviđenih investicionim projektom obišli kompaniju „Pelengić trade“ d.o.o.

Predstavnici Sekretarijata za razvojne projekte u okviru kontrole zaposlenosti i investicija predviđenih investicionim projektom obišli kompaniju „Pelengić trade“  d.o.o.
Datum objave: 04.12.2018 14:52 | Autor: Sekretarijat za razvojne projekte

Ispis Štampaj stranicu


Dejan Medojević, sekretar Sekretarijata, Željko Vidaković pomoćnik sekretara i službenici Odsjeka za pripremu, analizu i monitoring investicionih ugovora, Ivan Čolević i Marko Bajagić, su u ponedjeljak 3. decembra, posjetili kompaniju „Pelengić trade“ d.o.o. Bijelo Polje u okviru kontrole zaposlenosti i investicija predviđenih investicionim projektom.

Sekretarijat za razvojne projekte Sekretarijat za razvojne projekte

 

Naime, kompanija „Pelengić trade“ d.o.o. Bijelo Polje je sa Vladom Crne Gore, u januaru 2016. godine, zaključila Ugovor o korišćenju sredstava za podsticanje direktne investicije, kojim se predmetna kompanija obavezala da će u roku od dvije godine investirati 1.257.612,21 eura i zaposliti 33 lica na neodređeno vrijeme, a u vezi sa realizacijom investicionog projekta „Izgradnja i opremanje pilane na Žabljaku“. 

 

 

 

U međuvremenu, navedena kompanija je u septembru 2018. godine realizovala predmetni projekat, u čiju realizaciju je uložen iznos od 1.297.600,12 eura, čime je ukupno investiciono ulaganje premašilo predviđeno Ugovorom za preko 39.987 eura, a zahvaljujući realizaciji projekta na neodređeno vrijeme zaposleno je 36 lica.

Sekretarijat za razvojne projekte Sekretarijat za razvojne projekte

 

Imajući u vidu da je kompanija „Pelengić trade“ d.o.o. realizovala svoje ugovorne obaveze Sekretarijat za razvojne projekte je predmetnoj kompaniji u prethodnom periodu isplatio dodijeljena sredstva na osnovu zaključenog ugovora, u ukupnom iznosu od 132.000,00 eura, pri čemu je preostala obaveza navedene kompanije da tokom perioda garantovanog ulaganja i zaposlenosti, koji obuhvata najmanje tri godine od dana realizacije investicionog projekta, zadrži vrijednost opravdanih troškova ulaganja u investicioni projekat i broj novozaposlenih lica.

 

 

Na održanom sastanku s menadžmentom kompanije „Pelengić trade“ d.o.o., kojeg su predstavljali gospodin Goran Radović i gospođa Nataša Božović, predstavnicima Sekretarijata je dostavljena dokumentacija u cilju kontrole zaposlenosti i predviđenih investicija. Takođe, predstavnici domaćina su predstavili proizvodne kapacitete fabrike u Bijelom Polju kao i buduće planove kompanije u vezi sa plasmanom proizvoda na strana tržišta.