Manja slova Veća slova RSS

Sekretarijat za razvojne projekte

SRP

 

 

Sekretarijat za razvojne projekte

 

            Sekretarijat za razvojne projekte

Sekretarijat za razvojne projekte


              Sekretarijat za razvojne projekte

Sekretarijat za razvojne projekte


mod 

 

 

 Srp
>

Potpisan ugovor sa trećim agentom za posredovanje

Datum objave: 03.06.2019 13:27 | Autor: Sekretarijat za razvojne projekte

Ispis Štampaj stranicu


Sekretarijat za razvojne projekte je Odlukom Vlade Crne Gore o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore („Službeni list Crne Gore“, broj 79/18) određen kao nadležni organ za sprovođenje Razvojnog programa prijema u crnogorsko državljanstvo radi investicija.

Shodno navedenoj Odluci, Sekretarijat za razvojne projekte objavio je 3. januara 2019. godine Javni poziv za izbor agenata za posredovanje. Na Javni poziv je pristigla 21 blagovremena i jedna neblagovremena prijava.

Nakon ocjene ispravnosti prijava, Sekretarijat je 13. marta 2019. godine, donio Odluku da su prijave sljedećih podnosioca prijava ocijenjene ispravnim:

„ARTON GROUP“ GmbH Austrija

„HENLEY & PARTNERS GOVERNMENT SERVICES“ LTD Jersey

„APEX CAPITAL PARTNERS“ DOO Podgorica

Sekretarijat je shodno Odluci pripremio Predloge ugovora o pružanju usluga Agenta za posredovanje u realizaciji posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, koje je Vlada Crne Gore prihvatila i ovlastila  Dejana Medojevića, sekretara Sekretarijata za razvojne projekte, da, u ime Vlade, potpiše ugovore.

Sekretarijat za razvojne projekte

Ugovor sa APEX CAPITAL PARTNERS“ DOO Podgorica potpisan je danas, dok je sa „ARTON GROUP“ GmbH Austrija i „HENLEY & PARTNERS GOVERNMENT SERVICES“ LTD Jersey, potpisan prošle sedmice. 

Potpisivanjem ugovora stvaraju se preduslovi za izdavanje licenci, odnosno izabrani agenti imaju obavezu da uplate u korist budžeta Crne Gore godišnju naknadu u iznosu od 50.000,00 EUR,  nakon čega im se uručuje licenca, i samo kao licencirani agenti mogu obavljati svoju djelatnost u okviru ovog programa.